Σύγλινα σε κουρούπι αλειφωτό

Σύγλινα  σε κουρούπι αλειφωτό Σύγλινα  σε κουρούπι αλειφωτό
20 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 5 κιλά χοιρινό κρέας κομμένο σε μικρούς κύβους, με πλευρά 4 εκ. περίπου
  • 1/2 φλιτζάνι αλάτι
  • 3 κουταλιές πιπέρι
  • 3 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση

Την πρώτη μέρα των χοιροσφαγίων πλένουμε καλά το κρέας που έχουμε διαλέξει για να φτιάξουμε τα σύγλινα, το κόβουμε σε κύβους και το αλατοπιπερώνουμε. Το αφήνουμε όλο το βράδυ, σκεπάζοντάς το με μια καθαρή πετσέτα. Την επομένη ανάβουμε δυνατή φωτιά και βάζουμε τα κομμάτια του χοιρινού σ' ένα καζάνι, μαζί με το νερό. Καθώς το νερό βράζει, αρχίζει να λιώνει το λίπος τους και ψήνονται μέσα σε αυτό. Χαμηλώνουμε την ένταση και τα αφήνουμε περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα βγάζουμε από τη φωτιά και όπως είναι καυτά τα τοποθετούμε μέσα στα κιούπια. Από πάνω ρίχνουμε το λιωμένο λίπος τους. Εάν τα σύγλινα δεν καλυφθούν με αυτό, συμπληρώνουμε με λειωμένη, ζεστή γλίνα, έτσι ώστε να μην εξέχει κανένα κομμάτι κρέατος από το λίπος, γιατί τότε δε συντηρείται και μουχλιάζει. Όταν κρυώσουν και πήξουν, σκεπάζουμε το κιούπι με το καπάκι του. Διατηρούνται όλο το χρόνο και παραμένουν το ίδιο νόστιμα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε