0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό σιμιγδάλι
- 1/2 κιλό γάλα
- 50 γρ. βούτυρο
- 10 αυγά
Για το σιρόπι:
- ζάχαρη
- μέλι
Εκτέλεση
Βράζουμε το σιμιγδάλι με το γάλα, μέχρι να γίνει πυκνός χυλός. Τον αποσύρουμε από τη φωτιά και τον αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το βούτυρο. Χτυπάμε τα αυγά μαρέγκα και τα ρίχνουμε στο χυλό. Ανακατεύουμε πολύ καλά τη ζύμη. Τηγανίζουμε τους σβίγκους σε πολύ καυτό βούτυρο. Όταν τηγανιστούν, τους ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με σιρόπι, το οποίο έχουμε ετοιμάσει με ζάχαρη και μέλι.