

Συστατικά
Για 60 περίπου κομμάτια:
- 660 γρ. νερό
- 220 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 360 γρ. αλεύρι
- 8 αυγά
- 1 κουταλάκι κοφτό μττέικιν πάουντερ
- 1 φλούδα λεμονιού
Για το σιρόπι:
- 200 γρ. ζάχαρη
- 350 γρ. μέλι
- 220 γρ. νερό
- λίγο κονιάκ
- 1 κομμάτι κανέλα
- 2-3 γαρίφαλα
Εκτέλεση
Ρίξτε σε μία κατσαρόλα μικρή το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη φλούδα του λεμονιού.Βάλτε τα στη φωτιά να πάρουν βράση. Μόλις πάρουν 2-3 βράσεις, αφαιρέστε τη φλούδα του λεμονιού, τραβήξτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξτε με μία κίνηση όλο το αλεύρι. Ανακατεύετε με ένα ξύλινο κουτάλι, να ενωθεί το αλεύρι με το νερό, ξαναβάλτε την κατσαρόλα στη φωτιά.Εξακολουθήστε να δουλεύετε , μέχρι το μίγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.Τότε βγάλτε την από τη φωτιά, προσθέστε τα αυγά ολόκληρα, σπάζοντάς τα ένα ένα και δουλεύοντας συνεχώς το μίγμα με το ξύλινο κουτάλι. Βάλτε σε ένα άλλο κατσαρολάκι το λάδι να ζεσταθεί και μόλις κάψει ρίξτε μέσα μικρά κομματάκια από αυτό το μίγμα (μικρά γιατί φουσκώνουν πολύ) και τηγανιστέ τα στην αρχή σε σιγανή φωτιά και μετά σε πιο δυνατή. Με δύο πιρούνια γυρίστε τους σβίγκους να ψηθούν απ όλες τις πλευρές και να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα. Βγάλτε τους και βάλτε τους επάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Ετοιμάστε το σιρόπι, βάζοντας όλα τα υλικά να βράσουν μαζί. Μόλις δέσει αρκετά, αφαιρέστε τα μπαχαρικά και προσθέστε το κονιάκ.
Περιχύστε τους σβίγκους με το σιρόπι και πασπαλίστετους με λίγη κανέλα.