0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Έδεσσα
Συστατικά
- γάλα αιγοπροβάτων
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα σε κιούπια πήλινα, χωρίς να το βράσουμε, και λίγο αλάτι. Μετά από καιρό σιγά-σιγά ξίνιζε λίγο, έπηζε μόνο του και γινόταν στριγγλιάτι, το καλύτερο άλειμμα ψωμιού. Είναι σαν γιαούρτι αραιό, έχει εδώ κι εκεί κομματάκια βούτυρο πηγμένο και λίγο υγρό τυρόγαλο.