0
			ΑΤΟΜΑ
		
		
			
			00'
			ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
		
		
			
			0'
			ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
		
		ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Έδεσσα
	
	Συστατικά
- γάλα αιγοπροβάτων
 - λίγο αλάτι
 
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα σε κιούπια πήλινα, χωρίς να το βράσουμε, και λίγο αλάτι. Μετά από καιρό σιγά-σιγά ξίνιζε λίγο, έπηζε μόνο του και γινόταν στριγγλιάτι, το καλύτερο άλειμμα ψωμιού. Είναι σαν γιαούρτι αραιό, έχει εδώ κι εκεί κομματάκια βούτυρο πηγμένο και λίγο υγρό τυρόγαλο.