Στήθος χήνας με κολοκύθα και τρούφα

Στήθος χήνας με κολοκύθα και τρούφα Στήθος χήνας με κολοκύθα και τρούφα
3 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2 στήθη χήνας, το καθένα περίπου 300 γρ.
  • 60 γρ. μαύρη τρούφα σε λεπτές φέτες
  • 450 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη και σε φέτες
  • 3 ½ κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζανιού κόκκινο κρασί
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κουταλάκι ξύδι βαλσάμικο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λίγο μαϊντανό

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε το κρέας για 30 λεπτά στο ελαιόλαδο και το κρασί. Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε το κρέας, αλατοπιπερώνουμε και το ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές στο φούρνο στους 200?C. Βράζουμε την κολοκύθα σε νερό με λίγο λάδι και μόλις μαλακώσει ρίχνουμε λίγο αλάτι. Βράζουμε τη μαρινάδα σε σιγανή φωτιά μαζί με το ξύδι, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Κόβουμε το κρέας σε φέτες και το σερβίρουμε πάνω στην κολοκύθα. Περιχύνουμε τη σάλτσα και γαρνίρουμε με την τρούφα και λίγο μαϊντανό.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε