Στήθος χήνας με μανταρίνια και κανέλα

Στήθος χήνας με μανταρίνια και κανέλα Στήθος χήνας με μανταρίνια και κανέλα
3 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 στήθος χήνας περίπου 600 γρ.
  • 3 μανταρίνια
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί ξηρό
  • 200ml ζωμό κοτόπουλου
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 κουταλιά βούτυρο
  • 1 κουταλιά εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι κορν φλάουρ
  • αλάτι
  • λίγο πράσινο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το στήθος στα δύο αφαιρώντας τον χόνδρο και το λίπος. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε  για 1/2 ώρα. Τηγανίζουμε το στήθος και μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, αφαιρούμε το κρέας και προσθέτουμε τα ξυλάκια κανέλας, το φύλλο δάφνης, το χυμό ενός μανταρινιού και λίγο ζωμό. Βράζουμε για 10 λεπτά, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και στραγγίζουμε. Λιώνουμε τη ζάχαρη σε ένα κουταλάκι ζεστό νερό, αλείφουμε το κρέας από τη μεριά της πέτσας και τα ψήνουμε στο γκριλ. Αλείφουμε το κρέας με τη λιωμένη ζάχαρη και κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Προσθέτουμε το βούτυρο στη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει. Κόβουμε το κρέας σε φέτες, γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα 2 μανταρίνια και τη σάλτσα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε