Στήθος χήνας με ανανά και αμύγδαλα

Στήθος χήνας με ανανά και αμύγδαλα Στήθος χήνας με ανανά και αμύγδαλα
6 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 6 φιλέτα χήνας
  • 3-4 κουταλιές αλεύρι
  • 1 μικρό ανανά
  • 1 φλιτζάνι χυμό ανανά
  • 1 μικρό ποτήρι μπράντι
  • 1 κουταλιά ξύδι από λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 κουταλιά ζεματισμένα αμύγδαλα
  • αλάτι
  • λίγο λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

Αλευρώνουμε τα φιλέτα και τα σοτάρουμε ελαφρώς στο βούτυρο. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και μπράντι. Αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι και ρίχνουμε το χυμό και το ξύδι. Αφού πάρει βράση το στραγγίζουμε. Ξεφλουδίζουμε τον ανανά, τον κόβουμε σε φέτες, τον προσθέτουμε στη σάλτσα και σιγοβράζουμε. Αφαιρούμε τον ανανά και προσθέτουμε το βούτυρο. Κόβουμε τα φιλέτα διαγώνια σε φέτες, τοποθετούμε από πάνω τις φέτες ανανά και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα και γαρνίρουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε