Σταφιδόψωμο

Σταφιδόψωμο Σταφιδόψωμο
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1,5 κιλό αλεύρι (σκληρό)
  • 1 κουτ. σούπας μαγιά μπύρας
  • 200 γρ. σταφίδα μαύρη πλυμμένη και πασπαλισμένη με αλεύρι
  • 110 γρ. γάλα (χλιαρό)
  • 110 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 110 γρ. νερό (χλιαρό)
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • σουσάμι
  • αλάτι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε σε ένα μπολ τη μαγιά και την διαλύουμε με νερό. Προσθέτουμε λίγο αλεύρι, ανακατεύουμε να γίνει χυλός και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Κοσκινίζουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε με το αλάτι. Το βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη, κάνουμε στο κέντρο μια λακούβα και ρίχνουμε μέσα το χυλό, το γάλα, τον χυμό πορτοκαλιού, το βούτυρο και τη ζάχαρη. Ζυμώνουμε ελαφρά και προσθέτουμε τις σταφίδες. Συνεχίζουμε το ζύμωμα, σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της. Μόλις είναι έτοιμη, πλάθουμε μικρά φραντζολάκια, μεγάλες φραντζόλες ή καρβελάκια σε διάφορα σχήματα και τα ψήνουμε στους 180°C για 1/2 ώρα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε