Σπληνάντερο

Σπληνάντερο Σπληνάντερο
6 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 παχύ έντερο αρνίσιο ή 1 1/2 μέτρο περίπου λεπτό μοσχαρίσιο έντερο
  • 2 καρδιές μοσχαρίσιες
  • 1 μοσχαρίσια σπλήνα
  • 10 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 μπόλια
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το έντερο και γυρίζουμε το μέσα έξω. Απλώνουμε την μπόλια να στεγνώσει και να ξεραθεί και την κόβουμε σε μακριές λωρίδες. Καθαρίζουμε την καρδιά από τα σκληρά μέρη και την κόβουμε σε μπαστουνάκια όπως και τη σπλήνα. Πάνω σε μια λωρίδα μπόλιας τοποθετούμε παράλληλα ένα κομμάτι καρδιάς κι ένα κομμάτι σπλήνας. Αν δεν έχουμε κομμάτια ίσιου μεγέθους, προσθέτουμε άλλα, κολλητά με τα προηγούμενα. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και σκορπίζουμε το σκόρδο. Παίρνουμε όλο αυτό κρατώντας το από το κομμάτι της μπόλιας που στέκει ίσιο σαν δισκάκι και το ακουμπάμε στην άκρη του εντέρου που έχουμε σταθεροποιήσει. Τραβάμε τώρα το έντερο έτσι που να κλείσει τη γέμιση. Σταματάμε μόνο για να προσθέσουμε το επόμενο κομμάτι με τη γέμιση. Συνέχεια τραβάμε το έντερο μέχρι να εξαντληθεί όλη η γέμιση και να έχουμε έναν κύλινδρο μήκους περίπου 1,5 μέτρου με 4 εκατοστά διάμετρο. Το αφήνουμε μέσα σε ταψί και όταν είναι έτοιμη η φωτιά, το περνάμε στο σουβλί σχηματίζοντας ζικ-ζακ. Το ψήνουμε γυρίζοντάς το συνέχεια μέχρι να ψηθεί.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε