

0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Μακεδονία
Συστατικά
- 500 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 11/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
- 2 φλιτζάνια αμύγδαλα χοντροκομμένα και ασπρισμένα
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 2 βανίλιες
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο και μόλις αρχίσει να «καίγεται» ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε το μείγμα να «σταθεί» για 8-10 ώρες. Στη συνέχεια σε λεκάνη ζυμώνουμε το μείγμα με λίγο χλιαρό νερό μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Σε μπολ ανακατεύουμε τα αμύγδαλα, την κανέλα, τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη.
Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης, τα ανοίγουμε και βάζουμε λίγη από τη γέμιση.
Στρώνουμε τα λουκούμια σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.