Σπερνά

Σπερνά Σπερνά
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Λευκάδα

Συστατικά

  • 1/2 κιλό σιτάρι
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 5 κουταλιές ψημένο σουσάμι
  • 1 κεσέ καβουρντισμένα αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 1 1/2 κεσέ σταφίδες μαύρες
  • 1 1/2 κεσέ ρόδι
  • 1/2 κεσέ καρύδια χοντροκομμένα
  • 1/2 κεσέ χρωματιστά ψιλά κουφετάκια
  • 1 κεσέ ψιλοκομμένη μουσταλευριά
  • ζάχαρη όση θέλετε
  • κανέλα και γαρίφαλο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βράζετε το σιτάρι με μισό κουχαλάκι αλάχι και χο σουρώνεχε. Το απλώνεχε σε στεγνή πετσέχα για να φύγει η υγρασία του και το βάζεττε σε μια λεκανίτσα.

Ανακαχεύεχε ψημένο σουσάμι, μαύρες σταφίδες, καρύδια, καβουρντισμένα αμύγδαλα, μπόλικο ρόδι και κουφετάκια. Ψιλοκόβετε λίγη λιασμένη (ξεραμένη σχον ήλιο) μουσχαλευριά και την ανακατεύετε κι αυτήν στα σπερνά.

Τα βάζετε σε πιάτο και σχολίζετε την επιφάνεια με αμύγδαλα και κουφεχάκια.

Από πάνω βάζετε ζάχαρη.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε