Σπανακοτυρόπιτα με αυγά

Σπανακοτυρόπιτα με αυγά Σπανακοτυρόπιτα με αυγά
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1,5 κιλό σπανάκι
  • 150 γρ. λάδι
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένος άνηθος
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 250 γρ. φέτα σκληρή
  • 1/2 κιλό φύλλα κρούστας
  • 100 γρ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
  • 4 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίστε και πλύντε καλά το σπανάκι. Κόψτε το σε κομματάκια, όσο πιο μικρά μπορείτε.Βάλτε το σε μία λεκάνη, πασπαλίστε το με λίγο αλάτι και αφήστε το στην άκρη.Καθαρίστε, πλύντε καλά τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και τον άνηθο. Κόψτε τα όλα σε μικρά κομματάκια.Στύψτε καλά το σπανάκι, να φύγει όλο το νερό του.Βάλτε το σε μία λεκάνη και προσθέστε τα ψιλοκομμένα αρωματικά, τη φέτα χοντροτριμμένη, πιπέρι, το μισό λάδι.Χτυπήστε τα αυγά ολόκληρα με το γάλα και προσθέστε τα στο σπανάκι.Ανακατέψτε πολύ καλά όλα τα υλικά.Πάρτε ένα μεσαίο ταψί, αλείψτε το με λάδι και στρώστε τα μισά φύλλα κρούστας, αλείφοντάς τα ένα ένα με λάδι.Μετά ρίξτε τη γέμιση, απλώστε την καλά να έχει παντού το ίδιο πάχος και διπλώστε τα φύλλα προς τα μέσα.Από πάνω συνεχίστε να στρώνετε τα υπόλοιπα φύλλα. Μόλις τελειώσετε, κόψτε αυτά που περισσεύουν, χαράξτε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια, ραντίστε την με το υπόλοιπο λάδι και λίγο νερό.Ψήστε την πίτα σε μέτριο φούρνο (180°C)για 1 ώρα.

Βγάλτε τη από το φούρνο, αφήστε τη για μισή ώρα και μετά σερβίρετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε