Σπανακόπιτα με φυστίκη Αιγίνης

Σπανακόπιτα με φυστίκη Αιγίνης Σπανακόπιτα με φυστίκη Αιγίνης
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1/2 κούπα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2  κούπες σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια ψιλοκομμένο άνηθο
  • 4 κούπες τριμμένη φρυγανιά
  • 3 αυγά
  • 1 1/2 κούπα ψημένα, αλατισμένα και ξεφλουδισμένα φιστίκια
  • 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το σπανάκι, τον άνηθο, τον μαϊντανό και το σκόρδο για 10 λεπτά. Το αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε την φρυγανιά, τα αυγά, το ελαιόλαδο, τα φιστίκια και την παρμεζάνα ανακατεύοντας πολύ καλά. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί ελαφρά βουτυρωμένο και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.

Σερβίρουμε την πίτα μόλις κρυώσει.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε