Σοΰπα φακής με τομάτες και μπέικον

Σοΰπα φακής με τομάτες και μπέικον Σοΰπα φακής με τομάτες και μπέικον
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1/2 κούπα από ξηρές καφέ φακές
  • 1 μπουκάλι μπύρα5 (Altbeer)
  • 1 κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους
  • 85 γρ. καπνιστού μπέικον με πάχος
  • 1 κουταλιά λάδι
  • 1 λίτρο κρεατόσουπας (στιγμιαίας)
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 δεσμίδα πράσινων λαχανικών για σούπα (1/2 κιλό)
  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 1 κονσέρβα ή 2 κούπες ντομάτες
  • αλάτι
  • τριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλιά γερμανικού ξυδιού μπύρας

Εκτέλεση

Αφήνουμε τις φακές να μουλιάσουν στην μπύρα για 3-4 μέρες. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κύβους το κρεμμύδι. Κόβουμε το μπέικον μέτριου μεγέθους κύβους. Θερμαίνουμε το λάδι σε ένα σκεύος. Τηγανίζουμε το μπέικον και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις φακές με το ζουμί τους, την κρεατόσουπα και τα φύλλα δάφνης. Τα αφήνουμε να βράσουν για 25-30 λεπτά.Πλένουμε, ετοιμάζουμε και κόβουμε σε κύβους τις πατάτες. Προσθέτουμε τα λαχανικά και τις πατάτες 10 λεπτά πριν τελειώσει η σούπα. Αποξηραίνουμε και κόβουμε σε κύβους τις ντομάτες, μετά τις προσθέτουμε στην σούπα και τα μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και ξύδι. Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και ρίχνουμε την σούπα στα μπολ. Η μπύρα ταιριάζει πολύ με το φαγητό.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε