Σουβλάκια μοσχαρίσια

Σουβλάκια μοσχαρίσια Σουβλάκια μοσχαρίσια
4 ΑΤΟΜΑ
15' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
15' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 2-3 πιπεριές
  • 2-3 ντομάτες
  • 2-3 κρεμμύδια ξερά
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • Ρίγανη ή Θυμάρι
  • 2-3 λεμόνια
  • λίγο λάδι
  • Ξύλινα σουβλάκια ή σιδερένια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Kόψτε το κρέας σε μικρά κομμάτια και μαρινάρετε με λάδι, κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, πιπέρι σε κόκκους, θυμάρι και κρασί λευκό. Αφήστε το κρέας αρκετές ώρες στη μαρινάδα, ακόμα καλύτερα είναι να το αφήσετε όλη τη νύχτα. Βγάλτε τα κομμάτια κρέατος από τη μαρινάδα. Πλύντε τις πιπεριές και τις ντομάτες και κόψτε τις σε τετράγωνα κομμάτια. Περάστε στα σουβλάκια εναλλάξ κρέας και λαχανικά, μέχρι να γεμίσουν. Πασπαλίστε τα σουβλάκια με αλάτι και πιπέρι. Ψήστε στο γκριλ του φούρνου ή σε ταψί, περιχύνοντας τα με τη μαρινάδα τους. Μόλις ψηθούν, μπορείτε να τα σερβίρετε με φέτες λεμόνι ή να ετοιμάσετε από τη μαρινάδα σάλτσα (πολτοποιώντας τα λαχανικά και προσθέτοντας χυμό λεμόνι).

Συνοδεύονται με πατάτες τηγανητές και σαλάτα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε