2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 400 γρ. κρέας κροκόδειλου σε κύβους
- 40ml χυμό λάιμ
- 200ml ζωμό κοτόπουλου
- 30ml μέλι
- 30 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 5 γρ. τζίντζερ σε κύβους
- 30ml ελαιόλαδο
- 10 γρ. κορν φλάουρ
- 8 ξυλάκια μπαμπού για σουβλάκια
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Περνάμε το κρέας στα ξυλάκια, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το χυμό λάιμ και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Τα βγάζουμε από το ψυγείο και κρατάμε τον υπόλοιπο χυμό λάιμ. Τηγανίζουμε τα σουβλάκια στο ελαιόλαδο και τα κρατάμε ζεστά. Ανακατεύουμε σε τηγάνι το χυμό λάιμ με το μέλι, τη μαύρη ζάχαρη, το τζίντζερ, το ζωμό κοτόπουλου και το κορν φλάουρ. Βράζουμε για λίγο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για άλλα 2 λεπτά. Σερβίρουμε τα σουβλάκια με τη σάλτσα.