Σουτζουκάκια

Σουτζουκάκια Σουτζουκάκια
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

 

  • 750 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 250 γρ. κιμάς αρνίσιος
  • 200 γρ. ψωμί μουσκεμένο
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 750 γρ. ντομάτες ώριμες σε κύβους
  • ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τον κιμά με το ψωμί, το μισό λάδι, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια, τα τοποθετούμε σε ταψί με λίγο νερό και τα ψήνουμε στους 200°C για περίπου 30 λεπτά. Αφαιρούμε τα σουτζουκάκια και τα τοποθετούμε σε καθαρό ταψί. Σε κατσαρολάκι σοτάρουμε στο υπόλοιπο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο χωρίς να πάρουν χρώμα, προσθέτουμε  τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 15 λεπτά. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα σουτζουκάκια και τα ψήνουμε μαζί για 10-15 λεπτά στους 200°C.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε