Σουτζουκάκια Σμυρνείκα

Σουτζουκάκια Σμυρνείκα Σουτζουκάκια Σμυρνείκα
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

 

  • 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 400 γρ. κιμάς αρνίσιος
  • 2 φέτες ψωμί μουσκεμένο και στραγγίσμένο ή φρυγανιά
  • 1 σκόρδο λιωμένο
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 1 αυγό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα:

  • 1 κιλό ντομάτες φρέσκιες πολτοποιημένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 60ml ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1/2 ξυλάκι κανέλα
  • 1 πρέζα κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζυμώνουμε καλά τον κιμά με όλα τα υλικά και πλάθουμε σε μικρά μακρόστενα κεφτεδάκια.
  2. Tα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε. 
  3. Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτουμε την ντομάτα. 
  4. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το μπαχάρι, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για λίγη ώρα. 
  5. Προσθέτουμε τα σουτζουκάκια στη σάλτσα και αφού πάρουν βράση, σερβίρουμε.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε