4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 400 γρ. κιμάς αρνίσιος
- 2 φέτες ψωμί μουσκεμένο και στραγγίσμένο ή φρυγανιά
- 1 σκόρδο λιωμένο
- 1 πρέζα κύμινο
- 1 αυγό
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σάλτσα:
- 1 κιλό ντομάτες φρέσκιες πολτοποιημένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 60ml ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
- 1/2 ξυλάκι κανέλα
- 1 πρέζα κύμινο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε καλά τον κιμά με όλα τα υλικά και πλάθουμε σε μικρά μακρόστενα κεφτεδάκια.
- Tα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε.
- Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτουμε την ντομάτα.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το μπαχάρι, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για λίγη ώρα.
- Προσθέτουμε τα σουτζουκάκια στη σάλτσα και αφού πάρουν βράση, σερβίρουμε.