Σουτζουκάκια με σάλτσα ντομάτας και ελιές

Σουτζουκάκια με σάλτσα ντομάτας και ελιές Σουτζουκάκια με σάλτσα ντομάτας και ελιές
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

 

  • 700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 300 γρ. κιμάς χοιρινός
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ξερό ψωμί ή τριμμένη φρυγανιά
  • 2 αυγά
  • 250 γρ. ελιές πράσινες ξιδάτες φιλέτο
  • 4 πρέζες σχοινόπρασο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα:

  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι σκόρδο λιωμένο
  • ελαιόλαδο
  • λίγη ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τον κιμά με τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το λάδι, το ψωμί (το οποίο έχουμε μουλιάσει σε νερό και έχουμε στραγγίσει πολύ καλά) ή τη φρυγανιά, τα αυγά, το σχοινόπρασο, αλάτι και πιπέρι. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια δίνοντάς τους μακρόστενο σχήμα, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε.

Για τη σάλτσα:

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, προσθέτουμε τα τηγανισμένα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε για λίγο να βράσουν μαζί. Τέλος, ρίχνουμε από πάνω τις ελιές και σερβίρουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε