Συστατικά
- 150 γρ. ρύζι γλασέ
- 350 ml νερό
- 400 ml γάλα καρύδας
- 75 γρ. ψιλή ζάχαρη
- μια ποικιλία από εξωτικά φρούτα, 1 μάνγκο, 1 ακτινίδιο, 2 σύκα και 1 carambola, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 30 ml μαρμελάδα βερίκοκο περασμένη από σουρωτήρι
Για τη σως φραμπουάζ:
- 225 γρ. φραμπουάζ
- 25 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Πλένουμε το ρύζι, το στραγγίζουμε και το τοποθετούμε σε ενα σκεύος μαζί με 1 1/4 φλιτζανιού νερό. Προσθέτουμε 3/4 φλιτζανιού από το γάλα καρύδας, βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά και προσθέτοντας κατά διαστήματα το υπόλοιπο γάλα καρύδας, ώσπου να απορροφηθεί όλο το υγρό και να μαλακώσει το ρύζι. Βουτυρώνουμε ένα ρηχό τετράγωνο σκεύος 18 εκ. και το στρώνουμε με διάφανη μεμβράνη. Ρίχνουμε 2 κουταλιές ζάχαρη στο μείγμα του ρυζιού και το μεταφέρουμε στο σκεύος. Αφού κρυώσει, το βάζουμε όλη νύχτα στο ψυγείο. Κόβουμε το μείγμα του ρυζιού σε 16 μικρές οβάλ ράβδους κάνοντάς τες λίγο επίπεδες. Τις τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ζαχαροπλαστικής και βάζουμε από πάνω τα κομμένα φρούτα - ένα είδος στο κάθε σούσι. Τοποθετούμε σε ενα σκεύος την υπόλοιπη ζάχαρη και το υπόλοιπο νερό. Αφού πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το σιρόπι, ώσπου να γίνει πηχτό. Προσθέτουμε την μαρμελάδα, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και ετοιμάζουμε τη σως. Πολτοποιούμε τις φράουλες και την ζάχαρη άχνη στο μπλέντερ. Περνάμε τον πολτό απο σουρωτήρι και τον μοιράζουμε σε 4 μικρά μπολ. Βάζουμε μερικά σούσι σε κάθε πιάτο και ρίχνουμε από πάνω λίγο από το κρύο σιρόπι βερίκοκου. Σερβίρουμε μαζί με τη σως.