Σουπιές πιλάφι

Σουπιές πιλάφι Σουπιές πιλάφι
6 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι, πλυμένο
  • 1 κιλό σουπιές βρασμέενς, σε κομμάτια
  • 1/2 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • μαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό

Εκτέλεση

Σε ενα τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα, προσθέτουμε τις σουπιές και τις αφήνουμε λίγο να σοταριστούν μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι, τη ντομάτα, το νερό, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, την ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν. To πιλάφι πρέπει να είναι λιπαρό, γι' αυτό τον  λόγο προσθετουμε λίγο νερό ή λίγο λάδι.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε