4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό σουπιές
- 1 κιλό σπανάκι
- 1 ντομάτα σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- λίγο νερό
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις σουπιές. Τις ζεματίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα και προσθέτουμε τις σουπιές. Ρίχνουμε την ντομάτα, το νερό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Καθαρίζουμε, πλένουμε το σπανάκι και το ζεματίζουμε. Χοντροκόβουμε το σπανάκι, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τις σουπιές και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά και στο τελείωμα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.