Σουπιές κρασάτες και κρεμμυδάτες

Σουπιές κρασάτες και κρεμμυδάτες Σουπιές κρασάτες και κρεμμυδάτες
4 ΑΤΟΜΑ
30' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
1:00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό σουπιές
  • 4 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 2 ώριμες μικρές φρέσκες ντομάτες (ή 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο ντοματάκι)
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις σουπιές και κρατάμε στην άκρη 1 ποτήρι του κρασιού απ' το ζωμό τους. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα, προσθέτουμε τις σουπιές σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα και  σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε 1 ποτήρι του  κρασιού απ' το ζωμό που κρατήσαμε, την ντομάτα, τον μαϊντανό, το αλάτι,  το πιπέρι και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιουν όλο το νερό τους.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε