Σούπα βοδινού κρέατος με γιαούρτι

Σούπα βοδινού κρέατος με γιαούρτι Σούπα βοδινού κρέατος με γιαούρτι
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό βοδινό κρέας
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 (κοφτή) κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • σέλινο ψιλοκομμένο
  • καρότα ψιλοκομμένα
  • πατάτες (προαιρετικά) ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι για σούπα
  • 1/2 κιλό πρόβειο γιαούρτι σακούλας
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε το κρέας αφαιρώντας με ένα κουτάλι τον αφρό που βγάζει στην αρχή. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, τα καρότα και  τις πατάτες. Μόλις βράσει καλά αφαιρούμε το κρέας, σουρώνουμε το ζωμό, κρατάμε 2 κουταλιές της σούπας και στον υπόλοιπο  βράζουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε προσεκτικά το γιαούρτι με το ζωμό, προσέχοντας να μην κόψει. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το  γιαούρτι, ανακατεύουμε και το ξαναβάζουμε να πάρει 1-2 βράσεις.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε