Σούπα πατσάς

Σούπα πατσάς Σούπα πατσάς
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 πατσάς αρνίσιος
  • 1 κεφαλάκι και τα ποδαράκια του αρνιού
  • 7 σκελίδες σκόρδο
  • 100 γρ. ξίδι χυμός λεμονιού
  • 2-3 αυγά
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπλύντε καλά το κεφαλάκι και ξύοτε τα ποδαράκια. Πλύντε τα πολύ καλά.Ξύατε και την κοιλιά (πατσάς) και ξεβγάλτε με άφθονο νερό.Βάλτε σε μία κατσαρόλα το κεφαλάκι, τα ποδαράκια και νερό και αφήστε τα να πάρουν μερικές βράσεις.Ξαφρίστε τα με μία τρυπητή κουτάλα προσεκτικά.Στο μεταξύ κόψτε τον πατσά (με ψαλίδι) σε μικρά κομματάκια, βάλτε τον σε ένα τρυπητό και ξεπλύντε καλά κάτω από τη βρύση με άφθονο νερό.Ρίξτε τον μέσα στην κατσαρόλα και αφήστε να βράσουν όλα μαζί σε σιγανή φωτιά, τουλάχιστον για 1 ώρα.Ρίξτε μετάτο σκόρδο και το φύλλο δάφνης.Μόλις βράσει καλά ο πατσάς, κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και στραγγιστέ τον.Ο ζωμός του πρέπει να είναι περίπου 5 φλιτζάνια. Εάν δεν είναι συμπληρώστε με λίγο νερό.Βάλτε το ζωμό σε καθαρή κατσαρόλα. Ξεκοκαλίστετο κεφαλάκι, κόψτε τα ψαχνά του σε κομματάκια. Το ίδιο κάντε και με τα ποδαράκια. Ρίξτε τα όλα μέσα στο ζωμό. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.Βάλτε τα όλα να πάρουν μερικές βράσεις σε σιγανή φωτιά και ετοιμάστε το αυγολέμονο.Χτυπήστε τα αυγά ολόκληρα, προσθέτοντας λίγο λίγο το ξίδι και το λεμόνι.Με μία βαθιά κουτάλα πάρτε λίγο λίγο ζωμό από την κατσαρόλα και ρίξτε το στο μίγμα του αυγού.Περιχύστε το περιεχόμενο της κατσαρόλας με το αυγολέμονο και κουνήστε την κατσαρόλα να ανακατευτεί καλά το αυγολέμονο.Εάν χρειαστεί βάλτε για λίγο την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να δέσει το αυγολέμονο, προσοχή όμως μην παραβράσει και κόψει. Η σούπα σερβίρεται ζεστή και το χρώμα της πρέπει να είναι κάτασπρο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε