Σούπα με νεροκάρδαμο

Σούπα με νεροκάρδαμο Σούπα με νεροκάρδαμο
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Vegeterian

Συστατικά

  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα
  • 450 γρ. νεροκάρδαμο χοντροκομμένα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1/3 φλιτζάνι αλεύρι
  • 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1 1/4 φλιτζάνι νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ξινή κρέμα ή κρέμα γάλακτος, για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το νεροκάρδαμο στο βούτυρο μέχρι να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζωμό, το νερό, ανακατεύοντας ώσπου να γίνει λείο το μείγμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώσπου να βράσει και να δέσει. Σιγοβράζουμε σκεπασμένο σε χαμηλή φωτιά 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το νεροκάρδαμο και αφνουμε να κρυώσει. Το περνάμε σε πολυμίξερ ή μπλέντερ σε δόσεις και το δουλεύουμε ώσπου να γίνει λείο. Πριν σερβίρουμε, ζεσταίνουμε ξανά τη σούπα σε χαμηλή φωτιά και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε με λίγη ξινή κρέμα γάλακτος ή κρέμα γάλακτος και γαρνίρουμε, αν θέλουμε με φρέσκο νεροκάρδαμο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε