0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κουταλιά εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 100 γρ. προσούτο ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 καρότα σε κομμάτια
- 1 σελινόριζα ψιλοκομμένη
- 1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 γρ. κραμπολάχανο (λάχανο Μιλάνου) ψιλοκομμένο
- 100 γρ. παντζάρι ψιλοκομμένο
- 1 ½ φλιτζάνι κουκιά αποφλοιωμένα
- 6 φλιτζάνια ζωμό βοδινού ή κοτόπουλου
- 1 πατάτα βρασμένη, ξεφλουδισμένη και σε κύβους
- 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας ή δύο φρέσκιες ντομάτες πολτοποιημένες
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1/4 κουταλάκι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1/2 φλιτζάνι κριθαράκι
- Παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το σκόρδο, τα καρότα, τη σελινόριζα, το κρεμμύδι και το προσούτο. Προσθέτουμε το λάχανο, το παντζάρι και τα κουκιά και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε το ζωμό, την πατάτα, τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Προς το τέλος, προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σούπα να βράσει ακόμα λίγο μέχρι να είναι έτοιμο το κριθαράκι. Σερβίρουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα.