Σούπα με κόκκινη πιπεριά

Σούπα με κόκκινη πιπεριά Σούπα με κόκκινη πιπεριά
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Vegeterian

Συστατικά

  • 4 μεσαίες κόκκινες πιπεριές
  • 4 μεσαίες ντομάτες
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι ξεραμένη μαντζουράνα
  • 1/2 κουταλάκι μείγμα ξερών αρωματικών φυτών
  • 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 1 κουταλάκι ήπια πάστα κάρυ
  • 1 μεσαίο κόκκινο κρεμμύδι, σε φέτες
  • 1 μεσαίο πράσο, σε φέτες, μόνο το άσπρο μέρος
  • 250 γρ. λάχανο, χοντροκομμένο
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 1 κουταλάκι γλυκιά σάλτσα τσίλι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πιπεριές στα τέσσερα, αφαιρούμε τους σπόρους, την εσωτερική μεμβράνη και τις ψήνουμε στο γκριλ ώσπου να μαυρίσει η πέτσα και να κάνει φουσκάλες. Τις τοποθετούμε σε σανίδα, σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας κι αφήνουμε να κρυώσουν πριν τις ξεφλουδίσουμε. Χαράζουμε τις ντομάτες με μικρό σταυρό, τις βάζουμε σε ενα μπολ και τις σκεπάζουμε για 2 λεπτά με βραστό νερό. Τις σουρώνουμε, αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε. Τις κόβουμε στη μέση και με ενα κουταλάκι αφαιρούμε τους σπόρους. Ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε τα μυρωδικά, το σκόρδο, την πάστα κάρυ και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά 1 λεπτό να βγάλουν τα αράματά τους. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το λάχανο, τις ντομάτες, τις πιπεριές, το νερό, αφήνουμε να πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε την θεμοκραασία και σιγοβράζουμε για  20 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και περνάμε την σούπα σε δόσεις, από ενα πολυμίξερ να γίνει λεία. Την τοποθετούμε σε καθαρή κατσαρόλα, ανακατεύουμε την σάλτσα τσίλι και αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε ξανά σιγά-σιγά και την σερβίρουμε ζεστή.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε