Σούπα κρέμα ρυζιού

Σούπα κρέμα ρυζιού Σούπα κρέμα ρυζιού
1 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 10 φλιτζάνια ζωμό κρέατος
  • 250 γρ. ρύζι
  • 220 γρ. καυτό γάλα
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι λευκό

Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι στον ζωμό και όταν είναι έτοιμο, κατεβάζουμε από τη φωτιά και το περνάμε απο σίτα. Τοποθετούμε τον πολτό σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινο κουτάλι, για να μην κολλήσει. Στο μεταξύ, χτυπάμε τους κρόκους με αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα, και ρίχνουμε το μείγμα στη σούπα ανακατεύοντας διαρκώς. Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με κρουτόν.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε