Σούπα κολοκύθα με χαρίσα

Σούπα κολοκύθα με χαρίσα Σούπα κολοκύθα με χαρίσα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Vegeterian

Συστατικά

  • 2 1/2 κιλά κολοκύθα
  • 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 3 φλιτζάνια γάλα
  • ζάχαρη , όσο θέλουμε
  • μαύρο πιπέρι, όσο θέλουμε

Για τη χαρίσα:

  • 250 γρ. φρέσκες ή ξεραμένες μικρές κόκκινες καυτερές πιπεριές
  • 1 κουταλιά αγριοκύμινο
  • 1 κουταλιά κόλιανδρο
  • 2 κουταλάκια κύμινο
  • 4-6 σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες
  • 1 κουταλιά ξεραμένο δυόσμο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αφαιρούμε την φλούδα, τους σπόρους, τις ίνες της κολοκύθας και την κόβουμε σε κομματάκια. Την σιγοβράζουμε, χωρίς καπάκι, σε μεγάλη κατσαρόλα με ζωμό και γάλα για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και την αφήνουμε να κρυώσει. Περνάμε τη σούπα σε πολυμίξερ, σε δόσεις, να γίνει λεία και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη και μαύρο πιπέρι.

Για τη χαρίσα:

Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις πιπεριές, τις ανοίγουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και τις μουλιάζουμε σε ζεστό νερό για 5 λεπτά ή 30 λεπτά αν είναι ξεραμένες. Τις σουρώνουμε και τις περνάμε από πολυμίξερ. Όσο μουλιάζουν οι πιπεριές, καβουρντίζουμε σε στεγνό τηγάνι το αγριοκύμινο, τον  κόλιανδρο και το κύμινο 1-2 λεπτά να βγάλουν το άρωμά τους. Τα προσθέτουμε στο πολυμίξερ μαζί με σκόρδο, δυόσμο, αλάτι και δουλεύουμε, προσθέτοντας σιγά-σιγά το λάδι, ώσπου να σχηματιστεί μια λεία, πηχτή αλοιφή και το ανακατεύουμε στη Χαρίσα στα πιάτα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε