Σούπα φακές

Σούπα φακές Σούπα φακές
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 500 γρ. φακές (ψιλές ή χοντρές)
  • 750 γρ. ντομάτες ώριμες ή 1 κουτί αποφλοιωμένα ντοματάκια
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 100 γρ. λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κλωνάρια σέλινο
  • 2 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • λίγο δεντρολίβανο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίστε τις φακές και βάλτε τις από το προηγούμενο βράδυ σε νερό να μουσκέψουν.Βάλτε τις σε μία κατσαρόλα με κρύο νερό και αφήστε τις να πάρουν μερικές βράσεις.Στραγγιστέ τις και πετάξτε αυτό το νερό.Βάλτε πάλι τις φακές στην κατσαρόλα, προσθέστε το λάδι, όλα τα μυρωδικά και τα λαχανικά ψιλοκομμένα και νερό και αφήστε τις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.Όταν κοντεύουν να βράσουν προσθέστε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, αλάτι, πιπέρι και αφήστε τις στη φωτιά μέχρι να χυλώσουν.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε