Σούπα αυγολέμονο

Σούπα αυγολέμονο Σούπα αυγολέμονο
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 δόση σούπας οποιαδήποτε
  • 2-3 αυγά
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Για να κάνετε το αυγολέμονο, χρησιμοποιήστε 2-3 αυγά ολόκληρα ή μόνον τους κρόκους. Από τα αυγά εκείνο που μπορεί να κόψει εύκολα είναι το ασπράδι, γιατί με την επίδραση της θερμότητας πήζει πιο γρήγορα από τον κρόκο. Για ν' αποφύγετε τον κίνδυνο αυτόν, πρέπει να δουλέψετε ως εξής. Ετοιμάζουμε μία οποιαδήποτε σούπα, την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε για 5 λεπτά να σταματήσει ο βρασμός. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά, προσθέτουμε λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού, χτυπώντας συνέχεια. Ρίχνουμε το κορν φλάουρ που έχουμε προηγουμένως διαλύσει σε λίγο νερό, και εξακολουθούμε να δουλεύουμε το μείγμα. Στη συνέχεια παίρνουμε με μία βαθιά κουτάλα ζωμό από τη σούπα και τον προσθέτουμε λίγο-λίγο στο μείγμα των αυγών, δουλεύοντας συνέχεια. Αφού προσθέσουμε αρκετό ζωμό, ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα, ανακατεύοντας καλά. Τοποθετούμε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε