Συστατικά
- 3 φλιτζανάκια του καφέ πικραμύγδαλα
- 1 φλιτζανάκι του καφέ γλυκά αμύγδαλα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 6 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
Ασπρίζομε τα αμύγδαλα ζεματίζοντάς τα σε βραστό νερό. Τα ρίχνουμε στο μπλέντερ με 1 ποτήρι νερό από το μετρημένο και τα δουλεύουμε μέχρι να λιώσουν εντελώς. Στρώνουμε, στο λεπτό σουρωτήρι, ένα τουλπάνι και αδειάζουμε τα χτυπημένα αμύγδαλα για να σουρώσουν και να πάρουμε σε μια κατσαρόλα το γαλακτώδες υγρό τους μόνο. Ρίχνετε τα υπόλοιπα 5 ποτήρια νερό σιγά-σιγά από πάνω από τα λιωμένα αμύγδαλα για να τα ξεπλύνουμε εντελώς. Προσθέτουμε την ζάχαρη και το βράζουμε μέχρι που να δέσει. Στην αρχή το ξαφρίζουμε όσο βγάζει αφρό και το ανακατεύουμε συνέχεια. Πρέπει να προσέχουμε γιατί φουσκώνει και χύνεται. Χαμηλώνουμε την φωτιά αν χρειαστεί, αλλά πρέπει να επιβλέπουμε συνέχεια. Όταν δέσει, γίνεται ένα γαλακτώδες πηχτό σιρόπι, λίγο πηχτότερο από τη βυσσινάδα. Το αδειάζουμε σε μπουκάλια και το φυλάμε στο ψυγείο.