Σουφλεδάκια πατάτας

Σουφλεδάκια πατάτας Σουφλεδάκια πατάτας
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 300 γρ. πατάτες
  • 1 κουταλάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 3/4 φλιτζανιού γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • γάλα συμπυκνωμένο
  • βούτυρο
  • ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε με βούτυρο και γάλα συμπυκνωμένο. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το εστραγκόν, αλάτι και πιπέρι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200?C. Ανακατεύουμε σε μίξερ το αλεύρι, το αυγό, το γάλα και λίγο αλάτι φτιάχνοντας ένα κουρκούτι. Σε έξι πυρίμαχα σκεύη ρίχνουμε από 1/2 κουταλάκι ηλιέλαιο και τα τοποθετούμε στο φούρνο για 2-3 λεπτά μέχρι να ζεσταθεί το λάδι. Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε σε κάθε σκεύος 2 κουταλιές κουρκούτι, 1 γεμάτη κουταλιά από τις λιωμένες πατάτες και πάλι 1 κουταλιά κουρκούτι. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε