Συστατικά
- 2 1/2 φλιτζάνια γάλα
- 1/4 φλιτζανιού χοντρό σιμιγδάλι
- 1/3 φλιτζανιού ανοιχτόχρωμη καστανή ζάχαρη
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 6 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
- 3 αυγά, χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια
- 80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τριμμένη
- ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
- ελαφριά κρέμα γάλακτος, για σερβίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και βουτυρώνουμε ένα ρηχό πυρίμαχο σκεύος, χωρητικότητας 7 φλιτζανιών. Βάζουμε ένα ρηχό ταψί στο φούρνο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε σε ανοξείδωτη κατσαρόλα το γάλα, πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι και την καστανή ζάχαρη και ζεσταίνουμε ανακα-τεύοντας το μείγμα συνεχώς, ώσπου να βράσει και να πήξει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς και προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, τους κρόκους και όλη την τριμμένη σοκολάτα εκτός από 1 κουταλιά. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια ώσπου να πήξουν και προσθέτουμε το μείγμα με το σιμιγδάλι σε τρεις δόσεις, ανακατεύοντας. Αδειάζουμε το μείγμα στο σκεύος, το τοποθετούμε στο ταψί και το ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να πήξει στο κέντρο. Πασπαλίζουμε με σοκολάτα και άχνη και σερβίρουμε με την κρέμα γάλακτος.