Σου με παρμεζάνα

Σου με παρμεζάνα Σου με παρμεζάνα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 440 γρ. νερό
  • 220 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 240 γρ. αλεύρι
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • λίγο αλάτι
  • 4 αυγά

Για τη γέμιση:

  • 1 δόση σφιχτής μπεσαμέλ
  • 250 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό και το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, το αφήνουμε να βράσει και μετά ρίχνουμε με μία κίνηση όλο το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινο κουτάλι μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι και να αρχίσει να ξεκολλάει από τη κατσαρόλα. Το αφαιρούμε απο την φωτιά και το αφήνουμε να μισοκρυώσει. Προσθέτουμε μετά ένα-ένα τα αυγά, δουλεύοντας συνεχώς τη ζύμη μέχρι να απορροφηθούν τελείως. Παίρνουμε κομματάκια ζύμης με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή βάζοντας την στον κορνέ με μεγάλο στόμιο και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 περίπου λεπτά. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ (αρκετά σφιχτή), προσθέτουμε το μισό τυρί και ανακατεύουμε καλά. Βγάζουμε τα σου από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Τα ανοίγουμε στη μέση, τα γεμίζουμε με το μείγμα και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε