0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1000 γρ. νερό
- 500 γρ. αλεύρι σκληρό κοσκινισμένο
- 250 γρ. λάδι
- 830 γρ. αυγά ολόκληρα
- λίγο αλάτι
- λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό, το λάδι, το αλάτι και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να βράζουμε ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα, μέχρι το σημείο που να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα. Κρυώνουμε τη ζύμη σε πάγκο. Τοποθετούμε τη ζύμη στο μίξερ, χτυπάμε με το φτερό στην 2η ταχύτητα, ώστε να ζυμωθεί καλά. Κόβουμε σε λαμαρίνα μπαλάκια ή μακρόστενα ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε. προθερμένουμε τον φούρνο στους 200°C, ψήνουμε με το τάπερ ανοιχτό για 20'. Στην συνέχεια, γεμίζουμε με κρέμα ζαχαροπλαστικής και βουτάμε τα σου σε καραμέλα, τα δε εκλέρ σε γλάσο βανίλιας μαύρο ή μόκα. Η κρέμα για τα σου πρέπει να είναι άσπρη, για τα δε εκλέρ μαύρη.