Σορμπέ σαγκουίνι σε "καλαθάκια" τζίντζερ

Σορμπέ σαγκουίνι σε Σορμπέ σαγκουίνι σε
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • ξύσμα και χυμό από 2 σαγκουίνι
  • 175 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 300 ml πηχτή κρέμα γάλακτος
  • 200 ml γιαούρτι στραγγιστό
  • σαγκουίνι κομμένο σε φέτες, καθαρισμένες από την ψίχα και τη μεμβράνη, για το γαρνίρισμα

Για τα καλαθάκια τζίντζερ:

  • 25 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 15 ml golden syrup
  • 30 ml ψιλή ζάχαρη
  • 1,5 ml τριμμένο τζίντζερ
  • 15 ml κουταλιά ψιλοκομμένη φλούδα πορτοκαλιού και λεμονιού
  • 15 ml αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Τοποθετούμε το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού σε ενα μπολ. Κοσκινίζουμε την ζάχαρη άχνη από πάνω, αφήνουμε το μείγμα 30 λεπτά να σταθεί και στη συνέχεια, αναμειγνύουμε τα υλικά. Χτυπάμε ελαφρώς σε ενα μπολ την κρέμα γάλακτος και την ανακατεύουμε με το γιαούρτι. Προσθέτουμε στο μπολ το μείγμα με το χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε και το μεταφέρουμε σε ενα δοχείο. Το σκεπάζουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη να σφίξει.

Για τα καλαθάκια τζίντζερ:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετούμε σε ανοξείδωτο σκεύος το βούτυρο, το σιρόπι, την ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να λιώσουν. Προσθέτουμε το τζίντζερ, την ανάμεικτη φλούδα πορτοκαλιού και λεμονιού, το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώσπου το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.

Βουτυρώνουμε ελαφρώς δύο ταψιά. Χρησιμοποιώντας ως δόση 2 κουταλάκια από το μείγμα, ρίχνουμε για κάθε καλαθάκι 3 δόσεις από τη ζύμη σε κάθε λαμαρίνα, σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους. Απλώνουμε την κάθε ποσότητα σε έναν κύκλο 5 εκ. και ψήνουμε για 12-14 λεπτά ή μέχρι τα μπισκότα να χρυσίσουν. Αποσύρουμε τα μπισκότα από το φούρνο και τα αφήνουμε στη λαμαρίνα για 1 λεπτό ώστε να σφίξουν ελαφρώς. Τα ξεκολλάμε με μια σπάτουλα από το ταψί και τα τοποθετούμε πάνω σε 6 βουτυρωμένα και αναποδογυρισμένα φλιτζάνια ή φόρμες. Ισιώνουμε το επάνω μέρος, που θα είναι η βάση τους, και δίνουμε στις άκρες σχήμα κυματιστό, σαν καλαθάκι. Όταν κρυώσουν, απομακρύνουμε τα καλαθάκια ζύμης από τις φόρμες ή τα φλιτζάνια και τα τοποθετούμε σε ατομικά πιάτα γλυκού. Βάζουμε μικρές κουταλιές από το παγωμένο σορμπέ σαγκουίνι σε κάθε καλαθάκι και γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με μερικές φέτες πορτοκαλιού.







Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε