Σορμπέ με μαύρα φραγκοστάφυλα

Σορμπέ με μαύρα φραγκοστάφυλα Σορμπέ με μαύρα φραγκοστάφυλα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 300 ml νερό και επιπλέον 30 ml νερό
  • 115 γρ. ψιλή ζάχαρη
  • 225 γρ.  μαύρα φραγκοστάφυλα
  • 30 ml creme de cassis ή άλλο λικέρ από μαύρα φραγκοστάφυλα
  • 5 ml χυμό λεμονιού
  • 2 ασπράδια

Εκτέλεση

Ρίχνουμε 1/4 φλιτζανιού νερό σε ένα σκεύος, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση, κατόπιν βράζουμε σε δυνατή φωτιά, ώσπου να δέσει το σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει. Στο μεταξύ, βράζουμε τα φραγκοστάφυλα με τις 2 κουταλιές νερό σε χαμηλή φωτιά για 5-7 λεπτά και τα περνάμε από σουρωτήρι σε ενα μπολ. Ρίχνουμε τον πουρέ φραγκοστάφυλου στο σιρόπι μαζί με το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Έπειτα, το βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι φράγκοστάφυλου σε ενα μπολ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη. Το αφήνουμε να μισοπαγώσει, χτυπώντας το ανά διαστήματα. Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και τα αναμειγνύουμε με το μισοπαγωμένο σιρόπι φραγκοστάφυλου. Ξαναβάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη, το ρίχνουμε σε παγωτομηχανή η το χτυπάμε στο μπλέντερ. Σερβίρουμε το σορμπε αμέσως μόλις το βγάλουμε από την κατάψυξη.



Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε