Somblo - Ζουμερή κρέμα με ρούμι και σταφίδες

Somblo -  Ζουμερή κρέμα με ρούμι και σταφίδες Somblo -  Ζουμερή κρέμα με ρούμι και σταφίδες
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

Για τη παρασκευή του μπισκότου:

  • 5 κρόκοι αυγών   
  • 5 ασπράδια αυγών   
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. αλεύρι


Για τη παρασκευή της κρέμας:

  • 1 λίτρο γάλα   
  • 12 κρόκοι αυγών
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. αλεύρι
  • 10 ασπράδια αυγών
  • 200 γρ. σταφίδες
  • 200 γρ. ρούμι μαύρο

Για τη παρασκευή του το σιροπιού:

  • 500 γρ. ζάχαρη   
  • 500 γρ. νερό
  • 300 γρ. ρούμι μαύρο

Εκτέλεση

Σταφίδες

Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο ρούμι πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία του γλυκού.

Για το μπισκότο

Χτυπάμε τους κρόκους με τα 130 γρ. ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Κατόπιν χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη. Ρίχνουμε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα. Στρώνουμε το μείγμα αυτό σε 2 λαδόκολλες σε πάχος I εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο έως ότου να ετοιμάσουμε την κρέμα.

Για το σιρόπι

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το ρούμι.

Για την κρέμα

Ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το αλεύρι και προσθέτουμε τους κρόκους. Συνεχίζουμε μέχρι να πετύχουμε ένα χυλό. Πριν αρχίσει να βράζει το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 μέσα στο χυλό. Ανακατεύουμε και το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα, το επαναφέρουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε γρήγορα, μέχρι να δέσει η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τις σταφίδες, στραγγισμένες από το ρούμι, και προσθέτουμε τα ασπράδια αυγών, χτυπημένα σε μαρέγκα. Σε ένα ταψάκι ή σε ένα μεγάλο πυρέξ απλώνουμε το ένα φύλλο μπισκότου που το έχουμε ξεκολλήσει από τη λαδόκολλα. Ρίχνουμε σε αυτό αρκετό από το σιρόπι με το ρούμι, έτσι ώστε να καλύπτει το μπισκότο. Αδειάζουμε πάνω στο μπισκότο όλη την κρέμα και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο μπισκότου. Ρίχνουμε πάλι αρκετό σιρόπι και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για αρκετή ώρα. Σερβίρουμε σε τετράγωνα κομμάτια και πασπαλίζουμε με κακάο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε