0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 2 φιλέτα σολομού κομμένα στη μέση
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά μπράντι
- 4 κουταλιές λευκό κρασί
- 6 κουταλιές ζωμό κοτόπουλου ή ψαριού
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές κόκκοι πράσινου πιπεριού σε άλμη
- 2 κουταλιές ηλιέλαιο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο βούτυρο τα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε το μπράντι, το κρασί και το ζωμό. Βράζουμε και ανακατεύουμε σταδιακά μέχρι η σάλτσα να μειωθεί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τους μισούς κόκκους πιπεριού αφού τους στραγγίσουμε από την άλμη και τους σπάσουμε με πιρούνι. Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε και τους υπόλοιπους κόκκους πιπεριού και ανακατεύουμε. Τηγανίζουμε σε λάδι το σολομό και σερβίρουμε περιχύνοντας με τη σάλτσα.