Σολομός με σάλτσα πράσινων σπαραγγιών

Σολομός με σάλτσα πράσινων σπαραγγιών Σολομός με σάλτσα πράσινων σπαραγγιών
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 350 γρ. πράσινα σπαράγγια
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. κρασί λευκό ξηρό
  • 1 λεμόνι, το χυμό
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε μόνο το κάτω μέρος των σπαραγγιών, αφαιρούμε τα κεφάλια, μαγειρεύουμε τις ρίζες λαχανικών για 4 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Κόβουμε τους υπόλοιπους μίσχους σπαραγγιών σε μικρά κομμάτια και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι ρίζες λαχανικών. Βγάζουμε τα κομμάτια των σπαραγγιών, τα κάνουμε πουρέ και ρίχνουμε την κρέμα και το κρασί. Προσθέτουμε τον πουρέ με τα σπαράγγια στο μείγμα, το νοστιμίζουμε στη γεύση με αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τα κεφάλια των σπαραγγιών στην σάλτσα. Πλένουμε το ψάρι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί στις ζεστές ρίζες λαχανικών σε μέτρια φωτιά για 5-8 λεπτά. Βάζουμε τα φιλέτα σολομού στην σάλτσα σπαραγγιών και σερβίρουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε