Σολομός με σάλτσα πικραλίδας

Σολομός με σάλτσα πικραλίδας Σολομός με σάλτσα πικραλίδας
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 4 κουταλιές ξίδι βαλσάμικο
  • λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 φύλλα σφολιάτας
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 6 κουταλιές πικραλίδα ψιλοκομμένη (αγριοράδικο)
  • 1 λάιμ σε φέτες
  • φυστικόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε 1 κουταλάκι φυστικόλαδο με λίγο νερό και περιχύνουμε τα φιλέτα. Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας και τα βρέχουμε με νερό. Τοποθετούμε τα φιλέτα από πάνω κατά πλάτος και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο άνηθο. Τυλίγουμε προσεκτικά τα φύλλα σφολιάτας με το ψάρι σε σχήμα φακέλου και τα τηγανίζουμε. Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το ξύδι, την πικραλίδα, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και τα βράζουμε. Αφού δέσει η σάλτσα, σερβίρουμε περιχύνοντας με τη σάλτσα πικραλίδας και τις φέτες λάιμ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε