Σολομός με οξαλίδα

Σολομός με οξαλίδα Σολομός με οξαλίδα
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 50 γρ. οξαλίδα ψιλοκομμένη ή 2 κουταλιές ξίδι
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές κρασί λευκό
  • 1/2 λεμόνι, το χυμό
  • ελαιόλαδο
  • βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τα φιλέτα σολομού σε βουτυρωμένο ταψί. Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με λίγο νερό, λάδι, αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε τα φιλέτα. Ψήνουμε στους 160°C σε προθερμασμένο φούρνο. Κρατάμε το ζωμό που έβγαλε το ψάρι, προσθέτουμε το κρασί, την οξαλίδα, τα βράζουμε και τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και περιχύνουμε τα φιλέτα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε