Σολομός μαριναρισμένος με πράσινο πιπέρι

Σολομός μαριναρισμένος με πράσινο πιπέρι Σολομός μαριναρισμένος με πράσινο πιπέρι
6 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 360 γρ. καπνιστό φιλέτο σολομού
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, το 1 κομμένο σε πολύ λεπτές ροδέλες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κουταλάκια φρέσκο άνηθο
  • 1 κουταλάκι εστραγκόν ξερό
  • 150ml κρασί ξηρό λευκό
  • 250ml ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια πράσινο πιπέρι σε κόκκους
  • χυμό ½ λεμονιού

Εκτέλεση

Κόβουμε το φιλέτο σε πολύ λεπτές φέτες. Σε ένα κατσαρολάκι αναμειγνύουμε το λάδι, το κρασί, το κρεμμυδάκι, το εστραγκόν, τη δάφνη, το μισό πιπέρι και βράζουμε για 6-7 λεπτά. Περιχύνουμε τις φέτες με το μείγμα και τις αφήνουμε στο ψυγείο για μια νύχτα. Την επόμενη μέρα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με το υπόλοιπο πιπέρι και λίγο άνηθο.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε