Σοκολατένια ραβιόλια με λευκή σοκολάτα και τυρί κρέμα

Σοκολατένια ραβιόλια με λευκή σοκολάτα και τυρί κρέμα Σοκολατένια ραβιόλια με λευκή σοκολάτα και τυρί κρέμα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλιτζανιού κακάο σκόνη
  • 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • 2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • μια πρέζα αλάτι
  • κρέμα γάλακτος μαζί με γάλα και τριμμένη σοκολάτα, για σερβίρισμα
  • 1 χτυπημένο αυγό για το άλειμμα της ζύμης

Για την γέμιση:

  • 180 γρ. λευκή σοκολάτα, σε κομματάκια
  • 1 αυγό
  • 3 φλιτζάνια τυρί κρέμα

Εκτέλεση

Για την ζύμη:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο, το αλάτι και την άχνη στον πάγκο της κουζίνας. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε τα αυγά και το λάδι. Ανακατεύουμε το μείγμα με τα δάχτυλα ώσπου να γίνει ζύμη και την αφήνουμε για 30 λεπτά.

Για την γέμιση;

Λιώνουμε την σοκολάτα σε πυρίμαχο μπολ που τοποθετούμε πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Χτυπάμε σε μπολ το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε την λευκή σοκολάτα, το αβγό και συνεχίζουμε το χτύπημα. 

Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ με απλό στόμιο. Κόβουμε την ζύμη σε δύο κομμάτια και τυλίγουμε το ένα κομμάτι με διαφανή μεμβράνη. Ανοίγουμε την ζύμη σε λεπτό φύλλο, σε σχήμα παραλληλόγραμμο, πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, την σκεπάζουμε με μια υγρή πετσέτα κουζίνας και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με το άλλο κομμάτι της ζύμης. Βγάζουμε με το κορνέ βουναλάκια γέμισης, περίπου 1 κουταλάκι, σε ίσες γραμμές, τοποθετώντας τα σε απόσταση 3,5 εκ. περίπου στη ζύμη. Αλείφουμε την ζύμη στα κενά που δεν υπάρχει γέμιση με το αυγό. Ανοίγουμε και την υπόλοιπη ζύμη και ξετυλίγουμε το φύλλο πάνω στο φύλλο της ζύμης με τη γέμιση. Πιέζουμε γύρω-γύρω από τη γέμιση για να κλείσει καλά η ζύμη και την κόβουμε σε στρογγυλούς δίσκους με ένα οδοντωτό κουπ πατ για ραβιόλια ή με κοφτερό μαχαίρι. Μεταφέρουμε τα ραβιόλια σε αλευρωμένη πετσέτα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν για 1 ώρα ή ώσπου να είναι έτοιμα για να τα μαγειρέψουμε. Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό να βράσει και προσθέτουμε τα ραβιόλια, λίγα κάθε φορα, ανακατεύοντας για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Σιγοβράζουμε για 3-5 λεπτά, τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλια και τα σερβίρουμε με μπόλικη κρέμα γάλακτος και τριμμένη σοκολάτα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε