0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2/3 φλιτζανιού νερό
- 1/2 κουταλάκι εσάνς μέντας
- 210 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα πολυτελείας, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 1/4 φλιτζανιού καβουρντισμένη τριμμένη καρύδα
Εκτέλεση
- Αλείφουμε ελαφρώς με λάδι μια μεγάλη λαμαρίνα φούρνου.
- Τοποθετούμε την ζάχαρη, το νερό σε μικρή ανοξείδωτη κατσαρόλα και ζεσταίνουμε λίγο το μείγμα ανακατεύοντας, ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά χωρίς να ανακατεύουμε μέχρι το ειδικό θερμόμετρο ζάχαρης να δείξει 140 βαθμούς.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την εσάνς μέντας.
- Σπάζουμε το μείγμα της μέντας σε μικρό μπολ και με την άκρη ενός πλάστη το θρυμματίζουμε σε μικρά κομμάτια.
- Λιώνουμε την σοκολάτα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα κομμάτια της μέντας και την καρύδα.
- Στρώνουμε ένα κομμάτι χαρτί ζαχαροπλαστικής 30x25 εκ. σε επίπεδη επιφάνεια, απλώνουμε επάνω το μείγμα σοκολάτας αφήνοντας ένα στενό περιθωριο, ώστε να σχηματίσετε ενα παραλληλόγραμο 25x20 εκ.
- Αφήνουμε το μείγμα να σκληρύνει.
- Το κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε μπαστουνάκια μήκους 6,5 εκ. το καθένα.