Συστατικά
- 90 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα πολυτελείας, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 90 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, που έχει μαλακώσει
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 αυγά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ζάχαρη άχνη, για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Λιώνουμε σε ξεχωριστά μπολ τις δύο σοκολάτες και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν και προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας το μείγμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μείγμα, ανακατεύουμε καλά, χωρίζουμε στη μέση το μείγμα των αυγών και το μοιράζουμε στα δύο μπολ της σοκολάτας. Ανακατεύουμε το κάθε μείγμα σοκολάτας έτσι ώστε να σχηματιστούν δύο ζύμες. Πλάθουμε τις ζύμες, τις τυλίγουμε ξεχωριστά με διάφανη μεμβράνη και τις βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Παίρνουμε με ένα κουτάλι μικρές ποσότητες και απο τις δυο ζύμες και τις πλάθουμε ελαφρώς σε μπαλίτσες. Τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένες λαμαρίνες φούρνου και ψήνουμε για 10-12 λεπτά. Τις πασπαλίζουμε με μπόλικη κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη και τις αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.