Συστατικά
- 1100 γρ. αυγά ολόκληρα
- 750 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
- 50 γρ. κακάο
- 25 γρ. κανέλα
- 50 γρ. μπέικεν πάουντερ
- 1500 γρ. τριμμένα κομματάκια από παντεσπάνι
- 300 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
Εκτέλεση
Χτυπάμε με το φτερό στο μίξερ στη 2η ταχύτητα τα αυγά με την ζάχαρη. Προσθέτουμε το κακάο, την κανέλα, το μπέικιν, τα τρίμματα και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε στη 2η ταχύτητα. Ρίχνουμε τη λιωμένη μαργαρίνη και συνεχίζουμε το ζύμωμα στη 2η ταχύτητα. Τέλος, ρίχνουμε τα καρύδια και ζυμώνουμε ακόμη λίγο, μέχρι να αφομοιωθούν καλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 3 ταψιά του μπακλαβά ύψους 4 εκ. Μοιράζουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα με τη σπάτουλα. Ξεκουράζουμε στο περιβάλλον μισή ώρα και ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε, κρυώνουμε στο περιβάλλον, κόβουμε λωρίδες κατά μήκος και στη συνέχεια ορθογώνια παστάκια. Σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι 30 γράδων, στο οποίο έχουμε προσθέσει λικέρ τσέρι. Το αφήνουμε και μετά το τοποθετούμε στο ψυγείο. Στραγγίζουμε σε σχάρες και επικαλύπτουμε με σοκολάτα.