Σοκολάτα χουρμάδες αμύγδαλα σε φύλλο κρούστας

Σοκολάτα χουρμάδες αμύγδαλα σε φύλλο κρούστας Σοκολάτα χουρμάδες αμύγδαλα σε φύλλο κρούστας
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 300 γρ. φύλλο κρούστας, ξεπαγωμένο αν είναι κατεψυγμένο
  • 1/4 φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • ζάχαρη άχνη
  • κακάο σκόνη
  • κανέλα σκόνη, για πασπάλισμα

Για την παρασκευή της γέμισης:

  • 6 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
  • 120 γρ. κουβερτούρα πολυτελείας, σε κομματάκια
  • 1 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα
  • 2/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένοι χουρμάδες
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλάκια ροδόνερο
  • ελάχιστη κανέλα σκόνη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 20 εκ.

Για την γέμιση:

Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει.

Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας σε καθαρή επιφάνεια, το αλείφουμε με βούτυρο, τοποθετούμε ένα ακόμα φύλλο από πάνω και το αλείφετε και αυτό με βούτυρο. Ρίχνουμε 2 κουταλιές από τη γέμιση κατά μήκος των φύλλων και τυλίγουμε τα φύλλα σε σφιχτό ρολό, περικλείοντας την γέμιση, αρχίζοντας από τη μακριά πλευρά. Φροντίζουμε το ρολό να έχει παντού το ίδιο πάχος, πλάθοντάς το με τα χέρια μας. Τοποθετούμε το ρολό στο ταψί σε σχήμα κουλούρας και ετοιμάζουμε με το υπόλοιπο φύλλο και την υπόλοιπη γέμιση και άλλα παρόμοια ρολά. Βάζουμε και τα υπόλοιπα ρολά στο ταψί μέχρι να γεμίσει και τα αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνουμε για 30 λεπτά ώσπου η ζύμη να γίνει τραγανή. Τοποθετούμε τα ρολά σε μια πιατέλα και τα σερβίρουμε χλιαρά, πασπαλισμένα με άχνη, κακάο και κανέλα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε